Φεστιβάλ Τσακωνιάς 2009

Ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, τίμησαν τηνshade.gif τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, σε μια εορταστική εκδήλωση στις 22 και 23 Μαΐου 2009, καλώντας έλληνες και ξένους να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την αυθεντική φιλοξενία του τόπου, και τα γνήσια προϊόντα της τσακώνικης γης.

Το φεστιβάλ Τσακωνιάς με τίτλο «Γεύσεις και Μουσικές στα Σοκάκια του Λεωνιδίου» είναι πλέον θεσμός shade.gifμέσω των πρωτότυπων και ποιοτικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, η οποία φορά τα γιορτινά της και δέχεται τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της.

Φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας) μαγειρεύτηκανshade.gif αναδεικνύοντας τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου (ΠΟΠ) συνδυάζοντας γεύσεις από Τούρκικη, Κυπριακή και Ιταλική κουζίνα από τους μάγειρες που ήρθαν για το σκοπό αυτό.

Ο μεσογειακός αυτός χαρακτήρας του φεστιβάλ αναδεικνύει ταυτόχρονα το μοναδικό αυτό προϊόν και την αγροτική παραγωγή της περιοχής, την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του χαρακτηρισμένου παραδοσιακού οικισμού και τον ποιοτικό τουρισμό που διαμορφώνεται ως προϊόν εξ’ αιτίας και των δυο παραπάνω δεδομένων. shade.gifΜια ζωντανή αγροτική ύπαιθρος σε ένα καλοδιατηρημένο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον είναι έτοιμη να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν μέσω των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των ποιοτικών χώρων εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή.

Καινούριο στοιχείο της διοργάνωσηςshade.gif αποτέλεσαν τα πολλά μικρά μουσικά σχήματα και οι κανταδόροι που γέμισαν με μουσικές τα σοκάκια του Λεωνιδίου από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι μυρωδιές των φαγητών ανακατεμένες με τις μουσικές των κανταδόρων με shade.gifφόντο τα αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων, ακουσμάτων και εικόνων και άφησαν ανεπανάληπτα συναισθήματα σε όσους βρέθηκαν στο Λεωνίδιο αυτό το διήμερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009
shade.gif
20.00    Παράθεση γευμάτων δοκιμής κυπριακής, τούρκικης και ιταλικής κουζίνας σε μπουφέ – Ζωντανή μουσική από μικρά συγκροτήματα στα σοκάκια και στα εστιατόρια του Λεωνιδίου

20.30    Θέατρο σκιών στην πλατεία Μητρόπολης

22.00    Οι σεφ της Μεσογείου μαγειρεύουν μαζί με τους Λενιδιώτες και σερβίρουν στα εστιατόριά τους

Σάββατο 23 Μαΐου 2009
shade.gif
19.00     Έκθεση τοπικών προϊόντων

21.00     Παράθεση γευμάτων κυπριακής, τούρκικης, γαλλικής και ελληνικής κουζίνας στον παραποτάμιο δρόμο

21.30    shade.gifΣυναυλία από συγκρότημα έντεχνης – λαϊκής μουσικής

|