Φεστιβάλ Μεσογειακού Πολιτισμού

1-3 Αυγούστου 2008 πραγματοποιήθηκε στη Μονεμβασία Λακωνίας το 1ο φεστιβάλ  «Μεσογειακός Πολιτισμός» shade.gifπου διοργανώθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα στα πλαίσια της διατοπικής συνεργασίας “Ανάδειξη της ταυτότητας της Πελοποννήσου” στον Άξονα 2 του Τοπικού Προγράμματος ΚΠ LEADER+.

shade.gifΣτόχος της συνεργασίας είναι η υλοποίηση δράσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομίας της Πελοποννήσου με την ανάδειξη στοιχείων της ταυτότητάς της, τα οποία αξιοποιώντας τους τοπικούς πόρους δημιουργούν οικονομία κλίμακας, στις περιοχές που ο φυσικός χώρος φαίνεται να είναι μειονεξία στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξή της.

Η επιτυχής εκπλήρωση του shade.gifστόχου του σχεδίου βασίζεται στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ανθρώπινου παράγοντα. Η βελτίωση της αντίληψης τόσο των κατοίκων – ενασχολούμενων στην περιοχή για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον τόπο τους, όσο και των πιθανών επισκεπτών, αποτελεί βάση για την ανάδειξη ενός χώρου, με κοινά χαρακτηριστικά στο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τη γαστρονομία και shade.gifγενικά σε όλα τα στοιχεία που δημιουργούν την ταυτότητα της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν καλλιτέχνες από τη Βαρκελώνη και περιλάμβαναν Μουσική – Σύγχρονο Χορό – Θέατρο Clown – Κλακέ- , Θέατρο δρόμου – έκθεση ζωγραφικής – και γεύσεις από την Καταλωνία.

|