Πελοποννησιακός Ελαιώνας Οκτώβριος 2005

shade.gifΣοβαρές προοπτικές ανάπτυξης έχει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο τομέας του ελαιολάδου και της ελιάς, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να πιστοποιήσει την ποιότητά του, να αποκτήσει επώνυμα χαρακτηριστικά και να συνδεθεί με την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες προσέγγισης, τόσο της εγχώριας, όσο και της διεθνούς αγοράς.

shade.gifΑυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα ημερίδας που οργανώθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Μονεμβασιά στην οποία ειδικοί, τοπικοί φορείς, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών, αναζήτησαν τρόπους ανάδειξης και αξιοποίησης του shade.gifελαιολάδου, ως παράγοντα ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΠΕΤΡΑ και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία shade.gifΠΑΡΝΩΝΑ, υλοποιώντας σχετικό έργο του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Πελοποννήσου. Τίτλος της ημερίδας: «Πελοποννησιακός Ελαιώνας: Η αξιοποίηση ενός ανεκτίμητου θησαυρού».

shade.gifΣτην εκδήλωση συμμετείχαν, πέραν των φορέων, το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι ίδιοι οι ελαιοπαραγωγοί κα οι συνεταιρισμοί τους.
Στον ίδιο χώρο, κατά τηshade.gif διάρκεια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων ελαιολάδου και ελιάς από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ημερίδα απετέλεσε την έναρξη μιας ευρύτερης εκδήλωσης που περιελάμβανε τριήμερο οδοιπορικό σε ελαιώνες, shade.gifπρότυπες επιχειρήσεις μεταποίησης, παραδοσιακά καταλύματα και εστιατόρια τα οποία προβάλλουν τη γαστρονομία του ελαιολάδου, στις περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Στο οδοιπορικό συμμετείχαν ανταποκριτές Μέσων Ενημέρωσης από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα, εξειδικευμένοι σε θέματα γαστρονομίας συγγραφείς και δημοσιογράφοι κ.λπ.

|